niedziela, 2 marca 2014

Spaghetti z indykiem i warzywami

Jak mówiłam wcześniej, uwielbiam jeść. Moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia jest obiad (oczywiście po deserze). Jednak moje odżywianie zaliczam do zdrowych, chodź nie raz skuszę się na więcej niż pasek czekolady. Marcem ogłaszam miesiącem bez słodyczy, próbowałam wcześniej próbować w innych miesiącach, ale wszystko kończyło się tym samym.

Dzisiaj na moi talerzu pojawiło się przepyszne spaghetti z makaronu durum 100% pszenicy


Składniki na 1 porcję:
-50g makaronu durum(suchego)
-125g pieczonej piersi z indyka (może być gotowana)
-50g papryki
-50g cebuli
-pół cukinii
-około 4 duże pieczarki
-jogurt naturalny (2 łyżki stołowe)
-sos tzzatzyki firmy zott (łyżka stołowa)
-przyprawy (imbir, curry, pieprz, oregano i inne)

Przygotowanie:
Ugotować makaron al dente. Warzywa podsmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek extra virgin, dodać pokrojonego fileta z indyka. Mieszać. Pod koniec dodać ugotowany i odcedzony makaron, dolać połączony sos tzzatzyki z jogurtem. Mieszać i gotowe! 
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz